От днес започва грипната епидемия в Бургаско. Решението бе взето от

...
От днес започва грипната епидемия в Бургаско. Решението бе взето от
Коментари Харесай

Бургас от днес е в грипна епидемия, във Варна решават дали да ги последват


От през днешния ден започва грипната зараза в Бургаско. Решението бе взето от Регионалния пандемичен щаб.

Преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации. Препоръчва се на здравните заведение да плануват разширение на легловата база на вътрешните отделения за сметка на други отделения за банкет на пациенти с грип и следгрипни затруднения.

Преустановяват се и свижданията в лечебните заведения. Затяга се контрола по филтрирането на болните деца в детските градини, както и на личния състав.

Учебните занятия се преустановяват и се минава в неприсъствена форма на образование в учебните заведения и университетите на територията на област Бургас. Онлайн образованието ще бъде за интервала 12-17 януари, предава Нова тв.

В четвъртък ще се организира съвещание на Комисията за битка с грипа и острите респираторни болести, заяви пред " Фокус " Ирена Радева, шеф на РУО - Варна. Тя уточни, че в границите на съвещанието експертите ще прегледат данните за Варна и региона, по отношение разпространението на грип и ОРЗ.

" Не мога да кажа дали ще бъде оповестена грипна ваканция за учениците, тъй като данните се трансформират динамично. Има отсъстващи възпитаници, само че данните ще ги обсъдим в четвъртък ", сподели още Радева.

Най- постоянно боледуващи са лицата във възрастова група 5-14 г. и във възрастова група 30-64 година

В Шумен също към този момент беше обявена грипна зараза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР